© 2016 by Into the Wild Bloemen. Proudly created with Wix.com

  • Facebook Social Icon
  • Black Instagram Icon
Workshop
Opstarten als florist

9 november 2019 van 9u30 tot 16u30

Een bloemenzaak starten daar komt heel wat bij kijken. Veel beginnende floristen focussen zich voornamelijk op het creatieve werk en leggen zich minder toe op de praktische en zakelijke kant van de job. Terwijl dit toch mee het succes van je zaak bepaalt. Into the Wild helpt je hierbij graag op weg. Van bloemen en materiaal aankopen tot de juiste klant aantrekken tot prijzen bepalen en offertes opmaken. Het zal allemaal aan bod komen. Zo sla jij alle beginnersfouten over en zet je jezelf meteen als een echte professional op de kaart!

Deze workshop is gericht op beginnende floristen, maar is eveneens interessant voor floristen die al aan de slag zijn en toch niet de klanten trekken die ze willen, die minder omzet draaien dan ze hadden verwacht, die het gevoel hebben niet mee te kunnen met de concurrentie,... Deze workshop zal je inzichten bieden om op zakelijk vlak een andere weg in te slaan.
We gaan tijdens deze workshops op verschillende manieren aan de slag: van voordracht naar groepsgesprek tot uitwerking van de theorie in een praktisch oefening.

400€
 

Inbegrepen:
Werkbundel
lunch, taart, versnaperingen, drankjes

Inschrijven: ga naar 'Atelier Uniek' en koop daar je ticket in de webshop.
Na betaling van het inschrijvingsgeld ben je zeker van je plaats.

Foto We Have Heart

Foto We Have Heart

Programma

9u30: aankomst deelnemers en kennismaking

10u: Praktische kennis die een florist nodig heeft


Waar koop je je bloemen
Welke bloemen koop je, uitleg van het bloemenrecept
Hoe verzorg je je bloemen tot ze bij de klant zijn
Hoe verpak je de bloemen
Materialen die je in je atelier moet hebben
Hoe zorg je ervoor dat je aangenaam kan werken
Hoe hou je deze job jaren vol

11u: Prijs bepalen en offertes opmaken


Het belang van juiste prijzen
Filosofie rond prijzen
Hoe prijzen berekenen
Winst maken bij boeketten
Offertes opmaken

12u: lunch

13u: oefening in bestellen en offertes maken


We werken een offerte uit voor een trouwfeest
We zetten de offerte om in een bestelling
Deze oefening kan ook overgezet worden naar boeketten

15u: Klanten


Bepalen wie je ideale klant is
Hoe de juiste klant aantrekken
Branding 
Hoe zorg je ervoor dat klanten voor jou kiezen
Hoe omgaan met concurrentie
Reclame maken

16u:  vragenronde met een lekker taartje er bij