top of page
Under The Floral Spell
Festival editie

Dinsdag 25 augustus 2020
Herenthoeve, Meulebeke

De voorbije jaren gingen we in augustus op bloemenweekend genaamd 'Under the Floral Spell'. Dit jaar hebben we het een speciale twist gegeven: het wordt de festival-editie! Na maanden van lockdown en het wegvallen van vakantieplannen kunnen we een opkikker gebruiken. Wat is er nu fijner dan een hele dag op het veld vertoeven, omringd door prachtige bloemen en deel te nemen aan workshops samen met anderen die jouw passie delen.
We trekken deze keer naar de plukweide van de Herenthoeve waar we een rondleiding krijgen van Martine, de bloemenboerin. Zij zal ons ook voorzien van verse sapjes en een heerlijke picknick. We hebben Julie van Dear Julia en Sandra van Florisant uitgenodigd om workshops te geven samen met Elke. We gaan het hebben over tafelstyling met bloemen, het opstarten van een pluktuin en het maken van een veldboeket met de X-techniek. Fotografe Elke Van Den Ende zorgt voor een blijvende herinnering. Zorgeloos wandelend over de bloemenweide met je boeket, wie wil daar nu geen foto van? We sluiten de dag gezellig samen af met een diner dat Barbara van Yasai voor ons zal bereiden en klinken met een natuurwijntje op een geslaagde dag.

20200113_intothewild_actie_035.jpg

Kelly Steenlandt Fotografie

roses _ talks 03-2019 - by leentje loves

Julie van Dear Julia

Julie is de stylist bij uitstek om een workshop te geven over tafelstyling met bloemen. We kennen allemaal haar werk van die dromerige foto's op Instagram, vaak op locaties midden in de natuur. Ze is dus de geknipte persoon om samen met jullie de tafel op het veld aan te kleden voor het diner. Ze legt jullie ondertussen uit hoe ze te werk gaat om die romantische sfeer te creëren. 

Sandra.jpg

Sandra van Florisant

Sandra is een florist die boeketten schikt met zelfgekweekte bloemen. Ze is daarom de ideale persoon om ons alles uit te leggen over het aanleggen van een eigen bloemenpluktuin. Droom je al langer over een weelderige bloementuin vol vlinders en heerlijke geuren? Sandra helpt je graag op weg om die droom te realiseren.

Ik ben helemaal Under The Floral Spell.j

Elke van Into the Wild

Op zo een prachtige locatie mag het maken van een veldboeket zeker niet ontbreken. Welke ingrediënten heeft jouw boeket nodig? Waarop moet je letten op vlak van vorm, textuur en kleur? Elke legt het je graag uit en toont hoe je een boeket schikt volgens de X-techniek. Deze is ideaal als je een boeket maakt voor een fotoshoot. Je zal het wel ontdekken hoe dat komt.

Lesgevers en workshops
 
hotspot7.jpg

Martine van de Herenthoeve

Martine kijkt er naar uit jullie te ontvangen op de hoeve. Ze vindt het zo fijn om al het mooie dat haar land te beiden heeft met jullie te delen. Kom alle bloemen die ze op haar veld heeft staan ontdekken, het is de moeite! 

Overige partners
 
isis-sturtewagen-elke-149.jpg

Fotografe Elke Van Den Ende

Om aan deze dag een blijvende herinnering over te houden, namen we contact op met Elke. Koppels boeken haar graag voor hun trouw, omwille van haar spontane en ongedwongen stijl.  Zij zal er dan ook voor zorgen dat het een losse shoot wordt, waarbij ze jou op foto kan vangen zoals je bent.

76851463_106598174039996_545637205651090

Yasai Catering

Barbara van Yasai is er ieder event bij, dus ook op dit festival mag ze niet ontbreken. Ze zal ons opnieuw verwennen met haar heerlijke, gezonde gerechtjes. Speciaal voor ons verwerkt ze er graag een eetbaar bloemetje in.

Programma

9u: aankomst

9u30: rondleiding op het veld

10u: workshop 1: pluktuin 
12u: pichnick
13u: workshop 2: veldboeket
15u: koffiepauze

15u30: workshop 3: tafelstyling met bloemen
17u30: fotoshoot
18u30: diner
20u: afscheid

Inbegrepen


Gebruik werkmateriaal, bloemen, linten
3 workshops
Rondleiding op het veld
Picknick, diner, snacks, drankjes
Professionele foto’s


Koop hier jouw ticket
 

We hebben momenteel geen producten om weer te geven.

bottom of page